SAUVIGNON BLANC
100% Sauvignon blanc
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παρνασσός

Η Sauvignon Blanc είναι μία από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες σταφυλιού στον κόσμο. Εδώ στον Παρνασσό η συγκεκριμένη ποικιλία καλλιεργείται με ιδιαίτερη φροντίδα και δεδομένων των ιδανικών εδαφοκλιματολογικών συνθηκών δίνει οίνους υψηλής ποιότητας που μπορούν να συναγωνιστούν τους κορυφαίους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

Ένα κρασί με λαμπερό υποκίτρινο χρώμα και ελαφριές πράσινες ανταύγειες. Ιδιαίτερα εκφραστικό στη μύτη με έντονα τα αρώματα λευκών λουλουδιών, λευκόσαρκου ροδάκινου και πεπονιού.

 

Τραγανό με καλή οξύτητα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας και φρέσκια, καθαρή γεύση. Μακράς διάρκειας επίγευση με παραμονή των αρωμάτων καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Οινοποίηση/Παλαίωση
Μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης σε αντιοξειδωτικό περιβάλλον προκειμένου να ενισχυθούν τα πρωτογενή αρώματα και στη συνέχεια η αλκοολική ζύμωση του χυμού σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 16°C. Παραμονή του κρασιού για 2 μήνες στις ελαφριές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση προ εμφιάλωσης.

Terroir

Έδαφος αργιλοπηλώδες με εξαιρετική αποστράγγιση λόγω της απότομης κλίσης του εδάφους.

Argyriou sauvignon_blanc.jpg
Vineyards 72.png

Περιοχή / Τοποθεσία

Κεντρική Ελλάδα. Τα σταφύλια για την παραγωγή του Sauvignon Blanc προέρχονται από τον αμπελώνα στην περιοχή Λιβαδόραχη συνολικής έκτασης 2 εκταρίων σε υψόμετρο 400-450 μέτρα.

Image by Edi Libedinsky
Pork Adobo

Γευστικοί Συνδυασμοί

Συνοδεύει ελαφρά γεύματα, καπνιστά τυριά, αλλαντικά, θαλασσινά, φρούτα εποχής, χοιρινό ή αρνάκι με λεμονάτες σάλτσες.

 

Σερβίρεται στους 8-10°C.