top of page

MANTEIO ΕΡΥΘΡΟΣ
Cabernet Sauvignon, Μαυρούδι
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παρνασσός

Η μαγεία της αρχαίας Φωκικής γης όπου διεξάγεται η καλλιέργεια των αμπελώνων Αργυρίου, αναδύεται από το ΜΑΝΤΕΙΟ. Ένα κρασί που παράγεται από την ντόπια Ελληνική ποικιλία Μαυρούδι και τη διεθνή Cabernet Sauvignon.

Βαθύ κόκκινο χρώμα με πολύπλοκα αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες σοκολάτας, καφέ και δρυός συνθέτουν ένα δυναμικό κρασί.  Ώριμες τανίνες και εντυπωσιακή πυκνότητα δημιουργούν προϋποθέσεις για μακρά παλαίωση.

Οινοποίηση/Παλαίωση

Μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών σε κλούβες των 15 κιλών γίνεται προσεκτική διαλογή των υγειών σταφυλιών. Από εκεί οδηγούνται στο εκραγιστήριο (απουσία θλιπτηρίου) και στη συνέχεια οινοποιούνται ξεχωριστά λόγω του διαφορετικού βαθμού ωρίμανσης που έχει η κάθε ποικιλία.  Το Cabernet ζυμώνει σε υψηλές θερμοκρασίες 26-28ºC προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη χρωματική ένταση ενώ το Μαυρούδι στους 18-22°C ώστε να διατηρηθεί το μέγιστο αρωματικό δυναμικό της ποικιλίας. Ακολουθεί παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Terroir

Το έδαφος είναι αργιλοπηλώδες σε υψόμετρο 380-450 μέτρα, με μέτριες κλίσεις σύσταση και μέτριες κλίσεις εδάφους που δίνουν καλή αποστράγγιση.

Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές και ελαφριές χιονοπτώσεις το χειμώνα και σχετικά ήπια-δροσερά καλοκαίρια. 

Manteio cabernet

Περιοχή / Τοποθεσία

Κεντρική Ελλάδα. Στην αμπελουργική ζώνη του Παρνασσού καλλιεργούνται οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Μαυρούδι στα αμπελοτόπια  Κουφέικα και Ανάμερο.

Image by jirayu koontholjinda
Gourmet Meat Dish

Γευστικοί Συνδυασμοί

Συνδυάζεται αρμονικά με ζουμερά κόκκινα κρέατα, κυνήγι και καπνιστά τυριά. 


Σερβίρεται στους 14-16º C.

bottom of page